Mites i creences sobre el menjar mexicà

La popularitat de vegades té un cost. En el cas del menjar mexicà, el seu ascens a la fama mundial ha comportat alguns conceptes erronis comuns que s’han d’aclarir. És per això que en aquesta publicació, desmentim alguns mites comuns sobre el menjar mexicà.

El menjar mexicà és el resultat d’una barreja entre dues cultures summament enriquides pel seu entorn, la història i la cultura: la prehispànica nativa de Mèxic i l’espanyola, que va arribar a colonitzar després del descobriment d’Amèrica.

Mite 1: tot el menjar mexicà és picant

“Picant” és la primera paraula que ve a la ment a tot el món quan es parla de menjar mexicà. I si bé és innegable que als mexicans els encanten els xilis, el picant sol ser només una opció al menjar mexicà. Per això hi ha les salses: t’ajuden a dosificar el picant del teu menjar. Per exemple, molts mexicans prefereixen els seus tacs sense salsa, mentre que altres mullen els seus tacs amb salsa picant. Altres, no obstant, prefereixen slsa no picant, o “salsa que no pica”.

Mite 2: El menjar mexicà és poc més que tacs

Sens dubte, els tacs són la icona del menjar mexicà. És fàcil veure per què: són convenients, deliciosos i versàtils. No obstant, hi ha molt més al menjar mexicà que només tacs. Cada regió de Mèxic té una cuina diferent amb els seus sabors, ingredients i mètodes de cocció. Una ullada ràpida al nostre menú mostra que els tacs són només la deliciosa porta d’entrada al ric univers del menjar mexicà.

Mite 3: Tacs durs com a autèntic menjar mexicà

No tenim res en contra dels tacs de closca dura. Entenem l´atractiu il´amor que a la gent li encanta el concepte dels tacs tant com a nosaltres. Tot i això, si la pregunta és si els tacs de closca dura són autèntics, la resposta és no. La idea es va desenvolupar a la dècada de 1950 als Estats Units. Els tacs de closca dura es poden considerar legítimament un plat Tex-Mex. No obstant, la gent a Mèxic fa els seus tacs amb truites de blat de moro toves.

Si estàs a la recerca d’un autèntic menjar mexicà a Andorra, vine a La Adelita. T’estem esperant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *