El “Pico de Gallo”: Un essencial a la cuina mexicana.

Si preguntes a qualsevol mexicà què és el “Pico de Gallo”, la resposta és ràpida: el “Pico de Gallo” és una salsa.

No obstant això, alguns llocs web i llibres es refereixen al Pico de Gallo com una amanida. Això desconcertaria qualsevol mexicà, però en podem veure el punt: les salses són líquides, mentre que el Pico de Gallo és una combinació d’ingredients picats.

Però el primer és el primer: Què és Pico de Gallo?

El Pico de Gallo és una guarnició a la qual se’l considera amaniment, amanida o salsa típica. Acompanya una gran varietat de platets mexicans i s’adequa a les diferents regions on es prepara.

El jitomate, la ceba, el coriandre i el xile jalapeny o serrà són els ingredients principals de la seva preparació. Encara que per exaltar el seu sabor se li pot afegir alvocat, formatge, llimona i espècies, com l’orenga, o fruites per afegir un sabor dolç.

Pico de Gallo significa literalment Bec de Gall. L’origen del nom no és clar. Alguns afirmen que la raó és que els ingredients picats semblen haver estat picotejats per un gall. Altres creuen que el “Pico” es refereix al moviment que fas amb el polze i l’índex per agafar els petits trossos de productes dels quals està feta aquesta salsa (o amanida!).

Hi ha moltes raons per estimar aquest aliment bàsic de la cuina mexicana. Els ingredients bàsics (xilis, ceba i tomàquet) porten els colors de la bandera mexicana, a més, és extremadament versàtil i pots servir-lo amb gairebé qualsevol plat mexicà, des de tacs fins a Nachos.

Són molts els beneficis del Pico de Gallo. A més de ser un gran acompanyament als platerets mexicans, aquest complement és de gran aportació nutrimental. Conté vitamines C i K i en menor mesura vitamines A, B1 i B2, que es mantenen en la seva forma natural i són encara més benèfiques per al cos i la salut.

Estem convençuts que aquesta salsa t’encantés. Vine a tastar-la juntament amb uns deliciós Nachos a Restaurant “La Adelita”. T’esperem!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *