Són realment els “burritos” un platet de menjar mexicà?

Ja coneixes els “burritos”: després de tot, cada dia, milions de persones comencen el seu dia amb aquest deliciós embolcall. Però, quin és l’origen dels burrets? En aquest post us donarem la resposta

El burrito neix a Mèxic

En realitat, poc se sap de les raons per les quals aquest plat que porta tots els seus ingredients enrotllats en una coca es diu burret.

Hi ha els qui expliquen que un home mexicà anomenat Juan Méndez de Chihuahua, va fer servir un ruc per portar les provisions del seu carret de menjar. Per mantenir-la calenta, l’embolicava en una truita de farina casolana, i és així com es va fer popular. Però aquesta història és probablement una llegenda.

Altres teories sobre el nom del burrito

Segons altres històries menys acreditades, un home que venia aquests tacs carregava cistelles plenes d’ells i la gent pensava que semblava un “burret”.

En una altra versió de la història, l’home venia els tacs a prop d’una escola primària. A Mèxic (com a molts altres països) als nens que no els agrada anar a l’escola se’ls anomena “burros” o “burros”. llavors la gent es burlava del venedor de tacs, dient-li que alimentava rucs.

Com podeu veure, la majoria de les versions de la història tenen alguns elements en comú: un home que comença a vendre els seus tacs de grans dimensions al nord de Mèxic. Això pot suggerir que almenys aquestes parts de la història són certes, però ningú no ho sap amb certesa. El que no es pot negar és que els burrets tenen molt de sabor!

La Adelita Andorra: Autèntic Menjar Mexican

Antiga d’autèntic menjar mexicà fet amb ingredients frescos i saó tradicional? T’esperem al Restaurant Mexicà La Adelita!