Són realment els natxos un platet de menjar mexicà?

El dia d’avui descobrirem l’origen d’un dels platets més famosos a la nostra carta al Restaurant “La Adelita”.

Els natxos són aquest típic platerets que podria ser un dinar o una botana que el menges a casa, en un restaurant, al cinema i altres esdeveniments; és a dir, la seva senzillesa en preparar-los, els converteix en un aliment que es pot reinventar amb el simple fet d’addicionar algun ingredient

Com la majoria de les històries sobre l’origen d’un platet, els natxos van néixer de l’enginy i la improvisació d’una persona i encara que avui n’hi ha diverses versions, totes coincideixen en l’ingredient estrella: totops o truites cruixents.

Quin és l’origen?

La resposta a aquesta pregunta no és senzilla. Els natxos van ser inventats a Mèxic, per als nord-americans, per un mexicà!

L’origen d’aquest platet es remunta a l’any 1943 a la ciutat fronterera de Pedres Negres, Coahuila, Mèxic. Sí, així com el llegeixes, la botana popular dels Estats Units forma té el seu origen a la gastronomia mexicana.

Van ser inventats pel restaurador Ignacio “Nacho” Anaya. Un dia, quan Nacho estava sense el seu xef, necessitava preparar un refrigeri ràpid per a un grup de dones de militars nord-americans que eren a la ciutat. Agafant el que va poder trobar a la cuina, va fer truites i les va servir calentetes amb formatge ratllat i xilis jalapeños: senzilles, saboroses i vegetarianes.

La popularitat del plat es va estendre ràpidament per tot Texas i el sud-oest dels EUA i finalment es va convertir en un favorit a tot el món. Els natxos, tal com els coneixem avui, són veritablement un plat Tex Mex, però a causa d’aquests començaments inusuals, sempre tindran Mèxic al seu cor.

La popularitat del menjar mexicà és un fet i un dels snacks favorits són els natxos, ja sigui amb formatge, guacamole o amb carn, aquest és un dels platerets preferits pels nord-americans en activitats massives d’entreteniment, com el Super Bowl.

Els Super Natxos

Al llarg de la història, els nachos han creuat la frontera de Mèxic cap a altres països, conquerint més paladars. Actualment, aquest platet compta amb diverses versions, ja que literalment se’ls pugui afegir el que cada persona vulgui.

Aqui a Restaurant “La Adelita”, a més dels Natxos Tradicionals, tenim la nostra versio mes epica anomenada “Els Super Natxos”. Una porció més gran i amb més ingredients com a diferents tipus de carn que t’encantarà. Vine a tastar-los, t’esperem.