Història dels Tacs al Pastor

Un dels platets típics de tot Mèxic són aquests tacs i dels quals hi ha moltes variants. Si sou un amant de la gastronomia mexicana, no podeu deixar de llegir aquest article.

Els tacs són el platet mexicà més conegut al món, i segurament el primer que la gent pensa quan es ve a la ment el menjar mexicà. No obstant això, hi ha un tipus de tac que la seva forma de preparació és diferent de la de tots els altres, aquest tac pot ser semblant fins i tot a un altre tipus de menjar com els Kebabs, gyros i shawarmas. Saps quina és? Estem parlant del deliciós tac al pastor.

Orígens del tac al pastor

Sobre les arrels i l’origen d’aquest platet tan representatiu de Mèxic, es tenen diferents històries; però n’hi ha una que és la més acceptada.

Al segle XIX, dos homes d’origen turc: Iskender Efendi i el seu avi van migrar com a molts turcs arran de la violència que existia al seu país per la caiguda de l’Imperi Turc Otomà. A Mèxic van arribar prop de 1000 migrants, alguns es van quedar i altres van seguir el seu camí fins a arribar als Estats Units.

Efendi i el seu avi es van establir a Puebla i van començar un negoci de shawarmas, un platet originari d’Israel que va ser adoptat pels àrabs. Aquest es prepara amb carn de xai, pa àrab, vinagre i diferents espècies.

Aquest platet va començar a evolucionar i va ser llavors que els fills dels primers migrants de l’Orient Mitjà li van donar un gir a aquest platerets. Es va canviar la carn de xai a porc, el pa per la truita de blat de moro i com era d’esperar-se, les espècies van canviar per achiot i per descomptat Xile.

Tacs al pastor, el millor platet del món.

El 2019, Taste Atlas va donar a conèixer un llistat dels 100 millors platerets del món, on els tacs al pastor van aconseguir la puntació més alta per sobre de pizza napolitana i la lasanya, ja que va ser de 4.4 estrelles en una escala màxima de 5.

A la llista dels 100, que encapçala els tacs al pastor; també figuren platets típics de tot Mèxic com les enchiladas i el xile farcit.

Excel·lent, ara coneixes una mica més de l’origen i la història d’aquest platet tan popular al nostre restaurant “La Adelita”. Demana’ls en la teva propera visita i notges de provar els nostres diferents tipus de tacs i platerets 100% autèntics mexicans.