Coneixes la michelada? Descobreix una de les begudes mexicanes més addictives

La michelada és una beguda elaborada a base de cervesa, llimona i salses picants. Aquesta beguda se serveix a tots els bars de Mèxic, i fins i tot hi ha llocs on és l’«atracció principal» però, saps com van sorgir? Aquí t’expliquem la seva història.

Remei per a la ressaca, la calor i les tristeses, una michelada és la mare de totes les rareses que s’han fet a través dels anys amb la cervesa.

Hi ha diferents versions de la creació d’aquest còctel mexicà, però t’expliquem la més acceptada. Es diu que la michelada va néixer a San Luis Potosí, al bar del Club Esportiu Potosí.

Als anys 70, el tennista Michel Esper, després d’un llarg entrenament, va demanar al canter una cervesa a la qual li va afegir llimona, sal i li va donar un toc amb salsa picant. Aquesta barreja va anar agradant tant que cada vegada més els parroquians demanaven «una cervesa com la de Michel», a la qual a poc a poc se li va anar anomenant michelada.

Aquest còctel ha estat reprès per diferents bars de Mèxic i altres parts, a més que la recepta original es va anar alterant fins a aconseguir diferents versions, ja que se’ls ha afegit altres ingredients com gometes dolces o picants, verdures com cogombre o api, ajonjolí, pólvores dolces i fins i tot xapulins.

L’altra història ve des dels Estats Units, i és que cap als anys 50 les cerveses tant a Europa com a Mèxic es prenien a temperatura ambient, però, als Estats Units van començar a prendre’s amb gel o bé refrigerades, anomenant-les “chilled beers”.

La forma de prendre la cervesa freda agradat en un país llatí com Mèxic, que va acabar per amanir-la per mantenir aquest sabor únic mexicà. Al final, la paraula en anglès “chilled” va acabar per mutar “chelada” o “la meva xela gelada”, que mundialment s’ha conegut com a michelada.

Ara coneixes la història de la cervesa Michelada. Encara no ho has provat? Demana a la teva propera visita a Restaurant “La Adelita” on servim les millors. Prova aquest i altres còctels mexicans només aquí.