El Guacamole: Un Element essencial al menjar mexicà.

Una salsa que al Restaurant “La Adelita” servim com a entrada, és una icona a la gastronomia mexicana i un excel·lent acompanyament amb els nostres altres platets 100% mexicans.

Un dels usos més comuns de l’alvocat és per fer el guacamole, un aliment originari de Mèxic que avui dia és popular a tot el món. Tot i que se sol menjar amb menjar Mexicana, actualment també es gaudeix en una gran varietat de situacions.

Origen

Els asteques van ser els primers a concebre aquest menjar, que el van anomenar āhuacamolli, la qual cosa es tradueix com a “salsa d’alvocat”. Es va començar a elaborar abans del segle XV, ja que l’alvocat és un aliment originari de la zona central i sud de Mèxic.

Quan els conqueridors espanyols van arribar a les Amèriques es van quedar encantats amb el plat. Com que l’alvocat no es cultivava a Europa, van intentar preparar-lo amb altres aliments, però el sabor no era satisfactori i finalment van decidir portar l’alvocat a Europa per al seu cultiu.

Actualitat

Avui dia, la recepta que s’ha passat de generació en generació ha patit algunes modificacions, ja que cada persona li dóna el toc especial, alguns el preparen amb ceba i coriandre, altres amb ceba i tomàquet, però el que preval és el guacamole .

La manera més comuna de consumir el guacamole és com a complement al menjar mexicà, com els tacs, les torrades i truites o nachos de blat de moro. Tot i això, també s’ha convertit en un menjar molt versàtil, es pot afegir a una torrada amb ou o fins i tot a una hamburguesa, però d’alguna cosa no hi ha dubte, el millor guacamole de tot Andorra només al Restaurant “La Adelita”. Vine a degustar aquest i més platets. T’estem esperant.